Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 11:29

5/7/2013 Hμερίδα για την διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων Κινητικότητας LΕΟNARDO DA Vinci

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci, διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Αmalia Hotel Αthens» στην Αθήνα στις 5/7/2013 τεχνική ημερίδα διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης της δράσης «Κινητικότητα (Μobility)». H ημερίδα αυτή είχε ως σκοπό την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των δικαιούχων αναφορικά με τους κανόνες υλοποίησης και διαχείρισης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των σχεδίων κινητικότητας. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν 115 εκπρόσωποι φορέων και ειδικότερα από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, επιχειρήσεις, επιμελητήρια, συνεταιρισμούς, εταιρείες, οργανισμούς /ιδρύματα ΕΕΚ, κ.ο.κ.
Στην ημερίδα τέθηκαν οι διοικητικοί, νομικοί και οικονομικοί κανόνες διαχείρισης των σχεδίων κινητικότητας οι οποίοι προβλήθηκαν μέσω λεπτομερών παρουσιάσεων από στελέχη της ΕΜ. Ειδικότερα, η Συντονίστρια του Προγράμματος Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα παρουσίασε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποβληθέντων σχεδίων μέσω στατιστικών διαγραμμάτων και πινάκων και υπογράμμισε τις βασικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση επιτυχών σχεδίων κατάρτισης.
Οι υπεύθυνες της δράσης της Κινητικότητας κα Θ. Δημητρακά και Αλ. Μπάκα παρουσίασαν αντίστοιχα τους διοικητικούς - νομικούς και οικονομικούς κανόνες διαχείρισης που πρέπει να τηρούνται από τους δικαιούχους φορείς κατά την διάρκεια υλοποίησης των σχεδίων αυτών, ενώ ο κος Γ. Αγγελάκης συμπλήρωσε το κομμάτι της ενημέρωσης με την παρουσίαση του ηλεκτρονικού εργαλείου ΜΟΒ ΤΟΟL.
Επιπρόσθετα, η ημερίδα φιλοξένησε σημαντικούς ομιλητές όπως:
- τον Δρ. Γιάννη Καπουτσή από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μέλος του ECVET User's group, ο οποίος έκανε μια διεξοδική παρουσίαση αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων ECVET,
- τον κο Νίκο Φωτόπουλο, Εθνικό Εμπειρογνώμονα ECVET, Λέκτορα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των συμπερασμάτων από τα 3 “Peer Learning Activities” για το ECVET, που διοργανώθηκαν από την ΕΜ-ΙΚΥ τους προηγούμενους μήνες,
- την Δρ. Ιωάννα Δέδε, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Προσόντων, η οποία μίλησε για το θεσμικό ρόλο του ΕΟΠΠΕΠ και ειδικότερα για το εργαλείο Εuropass Mobility, το οποίο αποτελεί μέσο τόσο της διασφάλισης ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση όσο και της αναγνώρισης-πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων και τέλος,
-τον κο Νίκο Μπαλαμώτη, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, ο οποίος έχοντας μεγάλη εμπειρία σε υλοποιηθέντα σχέδια κινητικότητας παρουσίασε την στρατηγική ουσιαστικής και επιτυχούς υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης Leonardo Da Vinci», παρέχοντας πληροφορίες και «tips» ως προς τον βαθμό διασφάλισης της υλοποίησης των σχεδίων με προδιαγραφές ποιότητας.

Έκθεση εικόνων