Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 15:50

10/12/2013-Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Πρακτική Ασκηση Erasmus, Θεσσαλονίκη

 

logo_ekdilerasal.jpg

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Πρακτική Ασκηση Erasmus, 10/12/2013, Θεσσαλονίκη

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πρακτική άσκηση ERASMUS στις ελληνικές επιχειρήσεις και λοιπούς οργανισμούς απασχόλησης. Επιπλέον, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου Προγράμματος ERASMUS+ (2014-2020), δόθηκε ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων και οργανισμών στα σχέδια στρατηγικών συνεργασιών. Η συνάντηση ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλονίκη έρχεται να συμπληρώσει την αρχική προσπάθεια στην οποία συμμετείχε το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα του προγράμματος Δια βίου Μάθηση το 2012 με την καμπάνια της Commission “we mean business” και να διευρύνει το αποτέλεσμά της, ενημερώνοντας ανθρώπους -κλειδιά, ώστε να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνδέσμους επιχειρήσεων, επιμελητήρια (ελληνικά και ξένα), εκπρόσωποι τεχνολογικών πάρκων, εκπρόσωποι γραφείων διασύνδεσης, κ.α.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα ενημέρωσης. Επίσης στόχος της ημερίδας ήταν να δημιουργήσει κλίμα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διάδοση του Προγράμματος ERASMUS+ σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Erasmus+ ενδιαφέρει τους πάντες, από τη Σχολική εκπαίδευση μέχρι την εκπαίδευση ενηλίκων.

Η πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φοιτητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό, με 1982 φοιτητές να έχουν μετακινηθεί τα τελευταία 6 χρόνια μέσω του εν λόγω προγράμματος για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Συνολικά από το 1987 έως και σήμερα έχουνε μετακινηθεί 47.153 φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων.


Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στις 10:00. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 100 άτομα.

ΝΕΟ!! Πατήστε Εδώ για να δείτε Υλικό από την Ημερίδα

Έκθεση εικόνων