Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:37

25 Χρόνια Erasmus

erasmus 25 xronia

 Το 2012 το πρόγραμμα Erasmus συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει την «ασημένια» επέτειο του. Η επετειακή χρονιά προσφέρει την  ευκαιρία να αναδειχθεί η σημαντική επιρροή που έχει το πρόγραμμα  σε προσωπικό,   θεσμικό και συστημικό επίπεδο.  Πανευρωπαϊκά και με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο από τις Εθνικές Μονάδες, όσο και από τα Ιδρύματα.

 Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλα τα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κατά το διάστημα 14-17 Μαΐου 2012. Δίδεται έτσι αφορμή σε όλους να θυμηθούμε το παρελθόν και να βαδίσουμε προς το μέλλον και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα Erasmus for All. Υπενθυμίζουμε ότι και το 2007, με την ευκαιρία των 20 χρόνων του Erasmus, τα Ιδρύματα είχαν  τιμήσει την επέτειο με ποικίλους τρόπους (παραγωγή υλικού, ημερίδες, κ.λπ.).

Ο εορτασμός των 25 χρόνων στην Ελλάδα κορυφώθηκε στις 18 Μαΐου με εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος «Δια βίου Μάθηση»/ Ι.Κ.Υ. με καλεσμένους  εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, τις αρχές των Ιδρυμάτων, καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  έλαβε χώρα έκθεση που περιλάμβανε αφίσες, βίντεο και φωτογραφίες φοιτητών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από πρώην φοιτητές Erasmus, Έλληνες και ξένους, καθηγητές και προσωπικό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς επίσης και από τους πρεσβευτές Erasmus. Τέλος έλαβε χώρα για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά το επιδαπέδιο παιχνίδι Erasmusbook (link με αρχείο ErasmusBook). Το Erasmusbook δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων/ ΚΕΑΝ και την ESN Greece.