Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 12:58

21/5/2013 Ενημερωτική και Εορταστική Εκδήλωση του ΙΚΥ με θέμα: «Αιτήσεις 2013 για ECTS/DS Label», IKY

Το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα του Προγράμματος «Δια βίου Μάθηση» διοργάνωσε ενημερωτική και εορταστική εκδήλωση με θέμα «Αιτήσεις 2013 για ECTS/DS Label» , την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, στα Γραφεία της Υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «National Teams of Bologna Experts 2011-2013». Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η κα. Αθηνά Πλέσσα Παπαδάκη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκ μέρους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών απεύθυνε χαιρετισμό η κα Έφη Μπάσδρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΥ και ο κ. Φώτιος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των DS Label στα έξι Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα οποία έτυχαν της ευρωπαϊκής διάκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το 2012

o Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
o Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
o Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
o Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
o Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης
o Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές δύο εκ των προαναφερόμενων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ακολούθησε ενημέρωση για τη διαδικασία των αιτήσεων για ECTS/DS Label για το 2013 . Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ειδικού εργαστηρίου (workshop) προετοιμασίας για τις αιτήσεις ECTS/DS Label για το 2013.

Παρουσιάσεις Ημερίδας