Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:32

21/2/2013 Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών 2012

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» διοργάνωσε τελετή απονομής βραβείων στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, την 21η Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο της δράσης «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών». Με τη συμμετοχή των συντονιστών των βραβευθέντων προγραμμάτων, μαθητών, γονέων, τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών φορέων και πλήθος ενδιαφερομένων, η τελετή βράβευσης ανέδειξε τα προγράμματα που ανέπτυξαν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας  και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών.

Την τελετή άνοιξε με σύντομη εισαγωγική ομιλία ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ κ. Φώτιος Αθανασόπουλος. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δήμαρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Πατέρα Γεώργιου Παπαγεωργίου, στους οποίους δόθηκαν συμβολικά δώρα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του ΙΚΥ Καθηγητή Νίκου Δεμερτζή, ο οποίος εξήρε το ρόλο του ΙΚΥ στη χορήγηση υποτροφιών και στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ακολούθησε η παρουσίαση των βραβευθέντων προγραμμάτων από τους συντονιστές. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΚΥ Καθηγητή Νίκο Δεμερτζή, τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών, κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη. Κατόπιν, οι μαθητές παρουσίασαν ένα σποτ για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και παρέλαβαν τα δώρα τους.

Βραβευθέντα Προγράμματα

1. «Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς (ΕΛΜΕΓΟ)», με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Ανδρουλάκη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας, Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.

2. “Play and Learn English-P.A.L.E.”, με συντονίστρια την κ. Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου.

3. «Η εφαρμογή της εικονικής πλατφόρμας μάθησης Moodle στην εκμάθηση της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο στο πλαίσιο ενός σεναρίου υβριδικής μάθησης», με συντονίστρια την Εκπαιδευτικό Γερμανικής κ. Αικατερίνη Γούλα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο 1o Γυμνάσιο Σάμου.

Μάθετε περισσότερα για το Ευρωπαίκό Σήμα Γλωσσών στο http://www.iky.gr/europaika-programmata/item/397-eurwpaiko-sima-glwsswn-european-language-label

Έκθεση εικόνων