E CVET

 

 

 

 

 

 ΤΕΥΧΟΣ 1  ECVET-Ενημερωτικό

 

ECVET - (European Credit system for Vocational Education & Training)   

top1

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

iky

ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ  LIFE LONG LEARNING PROGRAMME

 Φορέας Υλοποίησης της Δράσης National Team  of  ECVET Experts

 

Τι είναι το ECVET

Το ECVET είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με το σύστημα αυτό μπορούν να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν οι γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες (μαθησιακά αποτελέσματα) που απέκτησε ένα άτομο κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο εντός των συνόρων της χώρας του όσο και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Διαβάστε Περισσότερα 

mag1Περιοδικά Ecvet  

ecvet man log

Στόχοι ECVETstoxos

Σκοπός του ECVET είναι να καταστεί δυνατή η αναγνώριση των προσόντων των εκπαιδευομένων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, της αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κατά τη διάρκεια των περιόδων κινητικότητας, με τη δημιουργία μίας ενιαίας δομής προσόντων, τη χρήση μιας κοινής γλώσσας, καθώς και την ενίσχυση των ανταλλαγών και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων ΕΕΚ σε όλη την Ευρώπη.

 Διαβάστε Περισσότερα

 

 

 Εθνική Ομάδα  Εμπειρογνωμόνων ECVET

 teamTον Οκτώβριο του 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια κλειστή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων από τις Εθνικές Μονάδες του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση  (Life Long Learning) με θέμα «National Teams of ECVET Experts». Στόχος ήταν η αποτύπωση του βαθμού ετοιμότητας των Εθνικών Συστημάτων ΕπαγγελματικήςΕκπαίδευσης και Κατάρτισης σχετικά με την εφαρμογή του ΕCVET. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών‐ΙΚΥ, ως Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση υπέβαλλε επιτυχώς πρόταση  υλοποίησης του έργου, με διάρκεια από 1η Ιανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2013. Το έργο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε ουσιαστικά τον Σεπτέμβριο του 2012 με στόχο την καταγραφή και την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ελλάδα αναφορικά προςτο βαθμό ετοιμότητας για την εφαρμογή του ΕCVET στο πεδίο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.train

 

 Διαβάστε Περισσότερα

   Ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα

Τον Οκτώβριο του 2012 απεστάλη ερωτηματολόγιο σε στατιστικά υψηλό αντιπροσωπευτικό αριθμό δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΙΕΚ ΚΕΚ) με στόχο την καταγραφή των απόψεών τους για το ζήτημα της ετοιμότητας των φορέων τους στην προοπτική εφαρμογής του ECVEΤ στην Ελλάδα. Στις 23 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό focus group με τίτλο «Διαμόρφωση του πλαισίου δράσης για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστωτικών Μονάδων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) στην Ελλάδα: δυνατότητες εφαρμογής και ζητήματα ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων». Κύριος σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω στο θέμα της εφαρμογής του ECVET στην Ελλάδα.

 Διαβάστε Περισσότερα

 

concΣυμπεράσματα σχετικά με την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της εφαρμογής ενός σημαντικού εργαλείου, όπως το ΕCVET. 

Διαβάστε Επίσης

   
 

Το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα αποστέλλεται από το ΙΚΥ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και πληρoί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Οδηγία 2002/58/ΕΚ, όπως έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο με τον N. 3471/2006).
Κάθε συλλογή και χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών σας στοιχείων επικοινωνίας πραγματοποιείται αποκλειστικά για το σκοπό αποστολής παρόμοιων με το παρόν ηλεκτρονικών μηνυμάτων και είναι δυνατόν να ανακληθεί από εσάς ανά πάσα στιγμή
 πατώντας εδώ

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον από εμάς παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα ή επιθυμείτε να διαγραφείτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο από την λίστα παραληπτών μας, παρακαλούμε  πατήστε εδώ.

Not interested any more? Unsubscribe

 

Attachments
back.jpg