Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 12:44

12/04/2013 Το Erasmusbook ταξιδεύει στη Σλοβενία

iky ESN MARIBOR

 Το "Erasmusbook", το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για την Εκπαιδευτική κινητικότητα στην Ευρώπη, ταξίδεψε μέχρι τη Σλοβενία και πιο συγκεκριμένα στο Μάριμπορ! Από τις 11 έως τις 14 Απριλίου του 2013, Erasmus Student Network (ESN), μια πανευρωπαϊκή οργάνωση φοιτητών με στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη της ανταλλαγής των φοιτητών στην Ευρώπη διοργάνωσε την Ετήσια Γενική συνέλευση ολόκληρου του δικτύου με πάνω από 600 συμμετέχοντες από 35 Ευρωπαϊκές χώρες και 425 τοπικούς συλλόγους. 

Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου συμμετείχε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΚΥ, κ. Δημήτριος Μαραγκός ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και έκανε παρουσίαση για τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Μονάδας με το Erasmus Student Network Ελλάδας ως παράδειγμα καλής πρακτικής. Η αξιοσημείωτη συνεργασία με την Εθνική Μονάδα έχει βοηθήσει την ανάπτυξη των συλλόγων του ESN ανά την Ελλάδα.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΙΚΥ συντόνισε και έπαιξε με τους φοιτητές το Erasmusbook, για το οποίο έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον πανευρωπαϊκά και το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε φοιτητές εκτός Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Το ΙΚΥ σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, δημιούργησε το παιχνίδι για τη καλλιέργεια της ενιαίας Ευρωπαϊκής ταυτότητας στους πολίτες και την διάδοση των προγραμμάτων εκπαιδευτικής κινητικότητας, συνδυάζοντας τα με την διασκέδαση ενός παιχνιδιού. Το ESN Greece δεν θα μπορούσε να είναι απών από την πρωτοβουλία αυτή, έτσι ενίσχυσε το παιχνίδι με την πολύτιμη εμπειρία του.

Οι παίκτες «ταξιδεύουν» στις ευρωπαϊκές πόλεις απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρώπη. Έτσι η κινητικότητα, η οποία αποτελεί από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εκπαίδευσης, πραγματοποιείται εικονικά, ενισχύοντας τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έκθεση εικόνων