iky-logo-web-2014.jpg                 

 

         

       MAIN_LLP_GIF.gif

 
Comenius

Comenius

Σχολική Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα Comenius απευθύνεται σε:Μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης μέχρι το τέλος της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,διδακτικό προσωπικό, προσωπικό υποστήριξης και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία, όπως ορίζονται από τα…

More...

Erasmus

Erasmus

Ανώτατη Εκπαίδευση

Το ΕRASMUS,  αποτελεί την ναυαρχίδα των προγραμμάτων εκπαίδευσης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας στην Ανώτατη εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

More...

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση βρίσκεται στο επίκεντρο του Προγράμματος Leonardo da Vinci, το οποίο- ως τομεακό Πρόγραμμα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Προγράμματος Δια βίου Μάθηση- καλείται να συνεισφέρει στην ανάδειξη…

More...

Grundtvig

Grundtvig

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μέσω του Προγράμματος Grundtvig η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορηγεί δράσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ποιότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής διάστασης σε όλους τους τομείςεκπαίδευσης ενηλίκων.

More...

 Study Visits

Study Visits

Επισκέψεις Μελέτης

Η ανάπτυξη πολιτικών καθώς και η ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δια βίου μάθηση, αποτελεί κύριο σκοπό του προγράμματος των Επισκέψεων Μελέτης ιδίως στο πλαίσιο της…

More...

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Είστε εδώ:Downloads»Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Εγγράφων»Ευρωπαϊκά Προγράμματα»Erasmus»Ημερίδες Erasmus»Ημερίδες 2013»22/2/2013 Erasmus/ Bologna Exprerts Ημερίδα: “Τα Κοινά Προγράμματα Σπουδών και η συμβολή τους στη διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης”
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 15:15

22/2/2013 Erasmus/ Bologna Exprerts Ημερίδα: “Τα Κοινά Προγράμματα Σπουδών και η συμβολή τους στη διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης”

 

logo bologna main2

Η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος «Δια βίου Μάθηση»/ ΙΚΥ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή (Υ.ΠΑΙ.Θ.ΠΑ.) διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα

“Τα Κοινά Προγράμματα Σπουδών και η συμβολή τους στη διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης” στις 22 Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο της δράσης “National Teams of Bologna Experts 2011-2013»

στο ξενοδοχείο Radisson Blue Park Hotel, στην Αθήνα.


bologna collageΔόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα Κοινά Προγράμματα Σπουδών και προτάθηκαν καλές πρακτικές που στηρίζουν την προσπάθεια των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, των οποίων η αριστεία απαιτεί στρατηγική εξωστρέφειας. Στην ημερίδα απεύθυνε εισαγωγική ομιλία ο πρόεδρος του ΙΚΥ καθηγητής κ. Νίκος Δεμερτζής και μίλησε για τη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το ρόλο των Κοινών Προγραμμάτων Σπουδών.

Συντονίστρια ήταν η κ. Ελευθερία Καμενοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΙΚΥ. Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) κ. Αθηνά Πλέσσα Παπαδάκη, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Εκπαίδευση και Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο κ. Gilles Gervais, προσκεκλημένος ομιλητής από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) στην ομιλία του με θέμα: «Κεντρικές Δράσεις Erasmus», εστίασε σε παραδείγματα καλών πρακτικών, στην πορεία των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στις Κεντρικές Δράσεις Erasmus και στην επιλογή των ECTS/DS Label για το 2013.

Ο καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης και Μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.) κ. Ιωάννης Βλάχος, Bologna Expert, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην «Εφαρμογή της Πιστοποίησης Ποιότητας στα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης»
Η Bologna Expert κ. Raimonda Markeviciene, από το Vilnius University στη Λιθουανία, Μέλος του Εθνικού Bologna Follow up Group, ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια, πραγματοποίησε την ομιλία της για τα «Κοινά Προγράμματα Σπουδών»
Ο Bologna Expert κ. Leonard van der Hout, Προϊστάμενος Διεθνών Σχέσεων και Σύμβουλος σε θέματα Διεθνοποίησης στο Amsterdam University of Applied Sciences στην Ολλανδία, ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σε θέματα διεθνοποίησης και σπουδών στο εξωτερικό παρουσίασε την ομιλία του με θέμα: «Διεθνοποίηση στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης».


Ακολούθησαν δύο παράλληλα Εργαστήρια (Workshops), το ένα με θέμα τα «Κοινά Προγράμματα Σπουδών» με υπεύθυνη την κ. Raimonda Markeviciene και συμμετέχοντα εισηγητή τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Φρέρη, ο οποίος και παρουσίασε την εμπειρία του από τα «Κοινά Προγράμματα Σπουδών» και το άλλο με θέμα τη «Διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης» με υπεύθυνο τον κ. Leonard van der Hout και συμμετέχουσα εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Γαλανάκη, Bologna Expert, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις από τα αποτελέσματα των Εργαστηρίων (Workshop):
Κοινά Προγράμματα Σπουδών
Διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης
Συμμετείχαν Αρχές των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητές που εμπλέκονται με τη διαμόρφωση του Οδηγού Σπουδών, με το ECTS/DS, με τη διασφάλιση ποιότητας καθώς και τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

 Erasmus/ Bologna Exprerts Ημερίδα Παρουσιάσεις

 

 

 

Logo_epaithank23-2013nk34.jpg

 
 

©2007-2012 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Κατασκευή ιστοσελίδων Ιnwebpro LTD