iky-logo-web-2014.jpg                 

 

         

       MAIN_LLP_GIF.gif

 
Comenius

Comenius

Σχολική Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα Comenius απευθύνεται σε:Μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης μέχρι το τέλος της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,διδακτικό προσωπικό, προσωπικό υποστήριξης και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία, όπως ορίζονται από τα…

More...

Erasmus

Erasmus

Ανώτατη Εκπαίδευση

Το ΕRASMUS,  αποτελεί την ναυαρχίδα των προγραμμάτων εκπαίδευσης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας στην Ανώτατη εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

More...

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση βρίσκεται στο επίκεντρο του Προγράμματος Leonardo da Vinci, το οποίο- ως τομεακό Πρόγραμμα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Προγράμματος Δια βίου Μάθηση- καλείται να συνεισφέρει στην ανάδειξη…

More...

Grundtvig

Grundtvig

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μέσω του Προγράμματος Grundtvig η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορηγεί δράσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ποιότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής διάστασης σε όλους τους τομείςεκπαίδευσης ενηλίκων.

More...

 Study Visits

Study Visits

Επισκέψεις Μελέτης

Η ανάπτυξη πολιτικών καθώς και η ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δια βίου μάθηση, αποτελεί κύριο σκοπό του προγράμματος των Επισκέψεων Μελέτης ιδίως στο πλαίσιο της…

More...

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Είστε εδώ:Εκδηλώσεις της Εθνικής Μονάδας»Στιγμιότυπα»18/10/2013 - Συγχαρητήρια εκδήλωση προς τιμήν υποτρόφων στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Αριστείας ΙΚΥ-SIEMENS
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 13:23

18/10/2013 - Συγχαρητήρια εκδήλωση προς τιμήν υποτρόφων στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Αριστείας ΙΚΥ-SIEMENS

Συγχαρητήρια εκδήλωση προς τιμήν υποτρόφων στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Αριστείας ΙΚΥ-SIEMENS

ikysiemens2013.jpg

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε εκδήλωση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του Ιδρύματος στη Νέα Ιωνία, προς τιμήν των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν υπότροφοι στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Αριστείας ΙΚΥ- SIEMENS. Οι υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ), εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και μεταδιδακτορική έρευνα αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου, η αξιολόγηση έγινε ταχύτατα από μητρώο αξιολογητών με κριτήρια αριστείας και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την 1/10/2013, σε περίπου ένα μόλις μήνα από την λήξη υποβολής υποψηφιοτήτων. Χθες στα γραφεία του Ιδρύματος υπογράφηκαν οι συμβάσεις των υποτρόφων και το πρόγραμμα αρχίζει να τρέχει.

Τους υποτρόφους υποδέχτηκε η Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ καθ. Έφη Κ. Μπάσδρα, η οποία και τους ευχαρίστησε για τη διαρκή υπηρέτηση της Αριστείας. «Είστε οι άριστοι, τους είπε, και γι΄ αυτό πρέπει να σας στηρίξουμε. Πρέπει να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και για έναν επιπλέον λόγο: στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, και ενώ όλοι σας μπορούσατε να έχετε βρει μια θέση σε ιδρύματα του εξωτερικού, εσείς μείνατε εδώ! Πρέπει λοιπόν να σταθούμε ακόμη πιο πολύ δίπλα σας! Το ΙΚΥ με ταχύτατες διαδικασίες όπως και εσείς διαπιστώσατε, προσπαθεί να διεκπεραιώσει αυτό το πρόγραμμα στηρίζοντας την έρευνα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, το άριστο ερευνητικό δυναμικό της χώρας, ιδιαίτερα στο σημερινό άνυδρο ερευνητικό τοπίο. Να είστε βέβαιοι ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τέμπο που ξεκίνησε»

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανάλυση του προγράμματος των υποτροφιών Αριστείας, έτσι ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν ταχύτατα και απρόσκοπτα με σκοπό την ταχύτατη απορρόφηση των χρημάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποτροφιών αυτών ανέρχεται στα 18.1 εκατομμύρια ευρώ για 5 χρόνια, εκατο (100) υποτροφίες τον χρόνο. Απορροφούνται τα χρήματα ακόμη και αναδρομικά έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η στήριξη και η ωφέλεια των ερευνητών μας. Οι θέσεις που έμειναν κενές από την προηγούμενη προκήρυξη ήδη βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροκήρυξης, ώστε να πληρωθούν στο σύνολό τους όπως ακριβώς είχε αρχικά σχεδιαστεί το πρόγραμμα.

Η Πρόεδρος του ΙΚΥ ανακοίνωσε ακόμη ένα σημαντικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται ήδη σε σχεδιασμό σε συνεργασία με την ΓΓΕΤ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ένας μεγάλος αριθμός ερευνητικών χρηματοδοτήσεων, περίπου 300 προγράμματα των 100.000 ευρώ έκαστο, για δύο με τρία χρόνια εκ των οποίων 120 θα κατευθυνθούν σε Ελληνικά πανεπιστήμια και 180 στοχευμένα προγράμματα που θα κατευθυνθούν σε ερευνητικά ιδρύματα και ινστιτούτα. Τα προγράμματα αυτά θα καλύπτουν συναφή πεδία με αυτά των υποτροφιών Αριστείας έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η ωφέλεια της χρηματοδότησης.

Επιπλέον η καθ. Εφη Μπάσδρα επισήμανε ότι «επειδή το ΙΚΥ διακρίνεται και για την εξωστρέφεια του, αυτή τη χρονιά πιλοτικά τρέχει ένα σπουδαίο πρόγραμμα υποτροφιών χρηματοδοτούμενο από τα ΕΣΠΑ, αυτό της «βραχείας διάρκειας» και αναφέρεται στη στήριξη υποτρόφων για την εκπόνηση μέρους της διατριβής τους ή της μεταδιδακτορικής τους έρευνας σε ιδρύματα της αλλοδαπής και είναι ανεξάρτητο λήψης άλλης μορφής υποτροφίας.» Κάλεσε δε τους υποτρόφους να βοηθήσουν στην περαιτέρω διάδοση και διάχυση των επιτυχημένων αυτών προγραμμάτων.

Το ΙΚΥ συγχαίρει για μια ακόμη φορά τους επιτυχόντες του προγράμματος Αριστείας!!!

 

Logo_epaithank23-2013nk34.jpg

 
 

©2007-2013 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Κατασκευή ιστοσελίδας - Ιnwebpro LTD