iky-logo-web-2014.jpg                 

 

         

       MAIN_LLP_GIF.gif

 
Comenius

Comenius

Σχολική Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα Comenius απευθύνεται σε:Μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης μέχρι το τέλος της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,διδακτικό προσωπικό, προσωπικό υποστήριξης και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία, όπως ορίζονται από τα…

More...

Erasmus

Erasmus

Ανώτατη Εκπαίδευση

Το ΕRASMUS,  αποτελεί την ναυαρχίδα των προγραμμάτων εκπαίδευσης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας στην Ανώτατη εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

More...

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση βρίσκεται στο επίκεντρο του Προγράμματος Leonardo da Vinci, το οποίο- ως τομεακό Πρόγραμμα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Προγράμματος Δια βίου Μάθηση- καλείται να συνεισφέρει στην ανάδειξη…

More...

Grundtvig

Grundtvig

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μέσω του Προγράμματος Grundtvig η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορηγεί δράσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ποιότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής διάστασης σε όλους τους τομείςεκπαίδευσης ενηλίκων.

More...

 Study Visits

Study Visits

Επισκέψεις Μελέτης

Η ανάπτυξη πολιτικών καθώς και η ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δια βίου μάθηση, αποτελεί κύριο σκοπό του προγράμματος των Επισκέψεων Μελέτης ιδίως στο πλαίσιο της…

More...

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Είστε εδώ:Εκδηλώσεις της Εθνικής Μονάδας»Στιγμιότυπα»27/10/2014 Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 13:32

27/10/2014 Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών

imera_vrabeion_kai_upotrofion2014.jpg

upotrofiesnk201423.jpg

27/10/2014 Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών

Το ΙΚΥ στηρίζει τους μαθητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!


Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθ. Έφης Κ. Μπάσδρα, το ΙΚΥ θέσπισε, από το 2013, την 27η Οκτωβρίου ως την «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών».

Το ΙΚΥ, με συνέπεια προς τους στόχους του, στηρίζει την αριστεία και δίνει ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση.  Πιστό στο όραμα των φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν πριν 63 χρόνια, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρά του θεσμούς αριστείας!  Έτσι, στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βραβεύτηκαν  42 μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου σε 16 σχολεία της άγονης γραμμής.

Στους μαθητές προσφέρθηκαν από το ΙΚΥ ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής και επιδόθηκαν έπαινοι για την επίδοσή τους.  Επιλέχτηκε η Γ’ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της οργάνωσης του νέου Λυκείου. 

Για αυτή την επιβράβευση, το ΙΚΥ, στηρίζοντας την αρχή των ίσων ευκαιριών, επέλεξε 16 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής.  Από το Καστελόριζο  μέχρι τα Ψαρά και από την Ανάφη μέχρι τους Παξούς, το ΙΚΥ γεφυρώνει τις αποστάσεις και παρέχει πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αν. Καθ. Έφη Κ. Μπάσδρα δήλωσε σχετικά: «Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι μέσα από την Αριστεία να στηρίξει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας μέσα από παρόμοιες δράσεις. Στοίχημά μας είναι τα σχολεία της άγονης γραμμής να πάρουν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας όχι μόνο στα όρια της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες, όπως προβλέπει το νέο Πρόγραμμα, Erasmus+, του οποίου Εθνική Μονάδα Διαχείρισης είναι το ΙΚΥ. Οι μαθητές των πιο απομακρυσμένων σχολείων μας θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι υλοποίησης του νέου Προγράμματος».

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω φωτογραφίες και κάποια λόγια που μας έστειλαν οι Διευθυντές των Σχολείων.


1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΒΡΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΝΩΝ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΡΩΝ ΧΙΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΞΩΝ


ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ/Τ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ


ΗΜΕΡΙΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ


1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΦΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΥΡΟΥ


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΣΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΔΟΥ


iky_ethniki_imera_upotrofion2014.jpg

 

Logo_epaithank23-2013nk34.jpg

 
 

©2007-2013 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Κατασκευή ιστοσελίδας - Ιnwebpro LTD